India - 13 augustus 2012

Indiase pastor opgepakt op verdenking van bekering onder dwang

India – Een groep van dertig hindoe-extremisten heeft in de Indiase deelstaat Karnataka een bidstond van de Gypsy Mission Church verstoord. Ze sloegen pastor Naik in elkaar en beschuldigden hem ervan mensen onder dwang tot het christendom te bekeren. Daarop werd hij samen met zijn vrouw en zes gemeenteleden meegenomen voor verhoor en acht uur opgesloten.

Pastor Naik: “De groep beschuldigde mij ervan mensen te bekeren tot het christendom en begon elk kerklid te vragen hoeveel geld ze hadden gekregen om zich tot het christendom te bekeren. De gelovigen zeiden vrijwillig naar de bidstond te zijn gekomen omdat Jezus hen had genezen en hen van hun zonden had verlost.”

Het antwoord van de gemeenteleden maakte de hindoes nog bozer. Zij dienden een klacht in bij de politie voor bekering onder dwang. Daarop werden Pastor Naik, zijn vrouw en zes gemeenteleden gearresteerd en meegenomen voor verhoor en acht uur lang vastgehouden. Ook nam de politie de fiets en de riksja van de pastor in beslag.

Later verzamelde de groep zich met mensen van een lokale televisiezender bij het politiebureau en eisten dat de pastor in het openbaar zijn excuses zou aanbieden. Hij moest beloven zich niet meer bezig te houden met bekeringsactiviteiten. De pastor weigerde in te gaan op de eis, maar is wel gestopt met de bidstonden.

Gerelateerde nieuwsberichten