Pakistan - 22 augustus 2012

11-jarige Rimsha uit Pakistan beschuldigd van godslastering

Pakistan – In Pakistan is Rimsha Masih gearresteerd, een 11-jarig meisje met het syndroom van Down. Ze zou pagina’s met koranteksten hebben verbrand. Rismha wordt beschuldigd van godslastering. Daarop kan in Pakistan de doodstraf staan.

Rimsha, afkomstig uit een christelijk gezin, werd opgepakt nadat een groep woedende moslims dreigde huizen van christenen plat te branden. De christenen in haar dorp sloegen op de vlucht, inclusief de familie van het meisje.

In Pakistan wordt de wet op de godslastering vaak misbruikt om conflicten te beslechten. Zowel moslims als christenen worden op grond van deze wet onschuldig gevangen gezet. Asia Bibi is een bekend voorbeeld daarvan.

Gerelateerde nieuwsberichten