Algerije - 06 februari 2013

Algerijnse christen veroordeeld om 'evangelisatie'

Algerije – Een Algerijnse christen is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een boete van omgerekend 500 euro, omdat hij geprobeerd zou hebben een collega te bekeren van de islam naar het christendom.

Ibouène Mohamed werkte voor een multinational in het zuiden van Algerije toen hij door een collega werd aangeklaagd voor een poging tot bekering. Volgens Mohamed zelf was er alleen een discussie geweest over God en geloof.

Sinds 2006 geldt er in Algerije een wet die christenen een straf van vijf jaar op kan leggen als zij worden veroordeeld voor het bekeren van moslims. Sinds de invoering zijn verschillende christenen op grond van deze wet voor de rechter gebracht. Ondanks druk vanuit de internationale gemeenschap heeft Algerije deze wet nog niet herroepen.

Gerelateerde nieuwsberichten