Algerije - 07 februari 2013

Jonge christen in de gevangenis voor 'evangelisatie'

Tijdens een rechtszaak op 23 januari is Ibouène Mohamed veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf. Daar bovenop komt ook nog een boete van zo’n 500 euro. Ibouène werkte voor een multinational in het zuiden van Algerije. Eén van zijn collega’s diende een klacht tegen Ibouène in. Volgens de collega probeerde Ibouène hem te bekeren.

Ibouène zelf reageerde dat hij en zijn collega alleen een discussie hadden over geloof. Maar alsnog werd Ibouène veroordeeld. In 2006 ging in Algerije een nieuwe wet in werking die christenen een straf van vijf jaar op kan leggen als zij worden veroordeeld voor het bekeren van moslims.

Sinds de invoering van de wet zijn verschillende christenen veroordeeld. De internationale gemeenschap probeert wel druk uit te oefenen om de veroordeling teniet te doen. In 2008 werd Habiba Kouider gearresteerd omdat hij mensen zou hebben geprobeerd te bekeren. Door druk vanuit de internationale gemeenschap loopt zijn rechtszaak nog.

  • Bid voor kracht en moed voor Ibouène nu hij in de gevangenis zit.
  • De nieuwe wet in Algerije maakt het makkelijker om christenen voor de rechter te brengen. Bid dat christenen die over hun geloof vertellen dat zonder ernstige gevolgen kunnen doen.
  • Nog steeds loopt de rechtszaak tegen Habiba Kouider en is er geen officiële uitspraak. Bid voor Habiba.

Gerelateerde nieuwsberichten