Kenia - 14 februari 2013

Kenia: Twee christelijke leiders neergeschoten

In de stad Garissa in het noordoosten van Kenia zijn op 7 februari twee christelijke leiders aangevallen. Gewapende mannen openden in de ochtend het vuur op voorganger Ibrahim Makunyi en de bekende lokale leider Abdi Welli. De twee waren bevriend en werkten nauw samen. Bij aankomst in het ziekenhuis werd duidelijk dat Abdi aan zijn verwondingen was overleden. Pastor Ibrahim moest direct geopereerd worden. Hij is buiten levensgevaar.

De aanval op de twee christelijke leiders is een grote schok voor de kerk in noordoost Kenia. Lokale christenen benadrukken dat het geen willekeurige aanval was. Abdi kreeg als bekeerde moslim regelmatig doodsbedreigingen. Maar hij liet zich hierdoor niet afschrikken en bleef van Christus getuigen. Abdi laat zijn vrouw Helen en drie jonge kinderen achter.

Er vindt vaker geweld plaats tegen christenen in Garissa, een stad in de grensstreek tussen Kenia en Somalië. Vorig jaar kwamen bij aanslagen op twee kerken achttien christenen om en raakten meer dan zestig christenen gewond.

  • Bid voor Helen, de vrouw van Abdi en zijn drie jonge zonen, nu zij hun man en vader moeten missen.
  • Bid voor het herstel van pastor Ibrahim, zowel lichamelijk als emotioneel. Bid dat Gods kracht en bemoediging hem helpen het trauma van deze gebeurtenis en het verlies van zijn vriend te verwerken.
  • De christelijke gemeenschap in Garissa werd het afgelopen jaar meerdere keren geconfronteerd met geweld. Bid dat de christenen Gods kracht en genade ontvangen om te volharden in het geloof.

Gerelateerde nieuwsberichten