Algerije - 02 mei 2013

Algerije: Geen erfenis voor een christen

De Algerijnse christen Mecheri Benslama raakt wellicht zijn erfenis kwijt vanwege zijn geloof. Zijn broer, die moslim is, daagde hem voor de rechter op basis van een wet uit 1984. Deze wet bepaalt dat iemand die de islam verlaat, niets kan erven van een moslim.

De 55-jarige Mecheri komt uit Laghouat, een dorp in het noorden van Algerije. Zijn broer wil hem door middel van de aanklacht onterven. Hij beschuldigde Mecheri bovendien van het beledigen van de profeet Mohamed en de Koran, en van een poging zijn familie te bekeren.

Mecheri is lid van een Algerijnse kerk met ongeveer honderd leden. Zijn voorganger Mahmoud vertelt: “Hij werd eerder opgeroepen door de politie wegens een aanklacht over afvalligheid. Ze vroegen hem om Mohammed en Allah te belijden, maar hij weigerde en zei dat hij een christen is”. Het komt regelmatig voor dat christenen in Algerije worden achtergesteld, uitgescholden of beschuldigd worden van het beledigen van de islam.

  • Bid voor Mecheri en de gespannen verhouding met zijn familieleden. Bid voor de gerechtelijke procedures die zullen plaatsvinden.
  • Dank voor kerk die Mecheri ondersteunt en voorganger Mahmoud die hem begeleidt in deze moeilijke tijd.
  • Bid voor christenen in Algerije die regelmatig te maken krijgen met allerlei vormen van discriminatie, laster en geweld.

Gerelateerde nieuwsberichten