Algerije - 29 augustus 2013

Algerije: Christen zonder verklaring opgepakt

Sofiane, een Algerijnse christen, is vorige week vrijdag onverwacht gearresteerd. Hij was met een gedeelde taxi onderweg van de stad Oran naar zijn woonplaats Biskra. Vlakbij Biskra, zo’n 500 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Algiers, werd hij bij een controlepost aangehouden door de Gendarmerie Nationale. Dit politiekorps handhaaft de orde in de dorpen en landelijke gebieden van Algerije.

Lokale christenen zijn bezorgd nu een van hen is gearresteerd en met name omdat Sofiane nog steeds vastzit. “De politie viel zijn huis binnen en nam zijn laptop en andere persoonlijke eigendommen mee”, vertelt een contactpersoon. “Toen de vrouw van Sofiane de dag na zijn arrestatie naar het politiebureau ging om te vragen naar haar man, zeiden ze dat ze geen informatie konden verstrekken.” Sofiane en zijn vrouw hebben één kind.

De kerk in Algerije wordt beperkt in haar functioneren vanwege de anti-bekeringswet die in 2006 werd ingevoerd. Christenen die over hun geloof vertellen lopen het risico dat ze in de gevangenis belanden. Christelijke activiteiten buiten geregistreerde kerkgebouwen is verboden. Angst voor vervolging groeit, want radicale moslims zijn steeds meer aanwezig in de samenleving en krijgen ook politiek meer invloed.

  • Bid om kracht en moed voor Sofiane. Dat hij op de Here God blijft vertrouwen. Bid ook voor zijn vrouw en kind in deze onzekere tijd.
  • Dank dat de kerk in Algerije blijft groeien en dat er moslims zijn die tot geloof komen in Jezus Christus. In één kerk zijn in een jaar tijd 150 mensen gedoopt.
  • Lokale radio en tv staan onder controle van de staat. Maar er zijn tien christelijke kanalen die Algerijnen via schotelantennes kunnen ontvangen. Bid dat de programma’s veel mensen bereiken.

Gerelateerde nieuwsberichten