Kenia - 24 maart 2014

Doden bij aanslag kerk Kenia

Kenia – Bij een aanval op een kerk in de Keniaanse havenstad Mombasa zijn zondag zes doden en zeker achttien gewonden gevallen. Rond 10.00 uur stormden gewapende mannen het kerkgebouw van de Joy in Jesus Church binnen en openden het vuur op de kerkgangers.

“Ze kwamen binnen via de achterdeur en schoten de bewaker neer die daar zat. Eén aanvaller schreeuwde ‘Allah akbar’, waarna ze in het wilde weg begonnen te schieten”, zegt een kerkganger die de aanval overleefde. Gelovigen die probeerden het kerkgebouw te ontvluchten, stuitten buiten op nog twee mannen met wapens. Twee mensen stierven ter plekke aan hun verwondingen.

De aanvallers verdwenen na de aanslag in de sloppenwijken in de buurt van het kerkgebouw. Op hetzelfde moment als de aanslag op de Joy in Jesus Church konden twee aanvallen op kerken in de buurt worden verijdeld door gewapende politieagenten die de buurt bewaakten. 

Twee van de achttien gewonden liggen op de intensive care. Onder de gewonden is een baby van twaalf maanden. Artsen verwijderden gisteravond de kogel die het jongetje in zijn hoofd kreeg.

Gerelateerde nieuwsberichten