Kenia - 03 april 2014

Angst voor nieuwe aanslag kerk Kenia

Kenia – De angst voor de nieuwe aanslagen op kerken in Kenia blijft. Afgelopen zondag vonden leden van de African Independent Pentecostal Church of East Africa in het stadje Mpekitoni een explosief op het terrein van hun kerk.

Het is onbekend wie verantwoordelijk is voor het plaatsen van het explosief. Door de vondst zit de schrik er bij christenen aan de Keniaanse kustgebieden goed in. Een week eerder kwamen bij een aanval op de Joy in Jesus Church in Mombasa zes mensen om. Aanvallen op twee andere kerken konden worden verijdeld.

Het aantal gewonden van de aanslag op de kerk in Mombasa is inmiddels opgelopen naar 21. Vier slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis. De slachtoffers van de aanslag ontvangen via de overheid traumazorg en medische behandeling. Onder de omgekomen kerkgangers waren de assistent-voorganger en een moeder die probeerde haar 11 maanden oude zoontje te beschermen tegen kogels. Het jongetje overleefde de aanval, maar kreeg wel een kogel in zijn hoofd.

Hoewel eerder werd gezegd dat die op de avond na de aanslag direct zou zijn verwijderd, blijkt dat toch nog niet het geval. “De dokters houden Satrin nauwlettend in de gaten, maar hij doet het zo goed dat je niet zou zeggen dat hij een kogel in zijn hoofd heeft. Ik dank God hiervoor”, zegt Benson Osinya, de vader van het jongetje. “Het doet me goed te zien dat hij het zo goed doet, al ben ik erg verdrietig door het verlies van mijn vrouw.”

Gerelateerde nieuwsberichten