Afghanistan - 02 december 2014

Afghanistan: Hulpverlener en kinderen gedood

Afghanistan – Taliban-strijders hebben in de Afghaanse hoofdstad Kabul een Zuid-Afrikaanse hulpverlener en zijn twee kinderen om het leven gebracht. De strijders zagen Werner aan voor een zendeling die moslims wilde bekeren tot het christendom.

Werner en zijn twee kinderen, Jean-Pierre (17) en Rode (15), kwamen om het leven toen drie gewapende mensen hun gastenverblijf binnendrongen. Hannelie, Werners echtgenote, was op dat moment niet thuis. Ondanks dat Werner in zijn been was geraakt, wist hij nog zijn kinderen op de bovenverdieping te bereiken. Toen hij probeerde hen te beschermen, werden zij alledrie gedood.

Al eerder werden buitenlandse hulpverleners in Afghanistan het doelwit van extremistische groeperingen. Het land wordt vaak bestempeld als het ‘meest gevaarlijke gebied ter wereld’ voor hulpverleners. Voor lokale christenen is de situatie nog zorgwekkender.

Afghaanse christenen worden niet erkend door de wet. Hierdoor zijn zij niet beschermd. Er zijn geen georganiseerde kerken in het land. Christenen komen samen in kleine groepen. Op de Ranglijst Christenvervolging staat Afghanistan op de vijfde plaats.

Gerelateerde nieuwsberichten