Libië - 24 april 2015

Angst, teleurstelling en ontmoediging na moord op 30 christenen

Libië – De wereld reageert geschokt op de video die terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) op zondag 19 april heeft verspreid. Te zien is hoe 30 Ethiopische christenen in Libië worden doodgeschoten of onthoofd. “Christenen moeten zich bekeren tot de islam. Je zal niet veilig zijn, tot je de islam omarmt”, zegt een gemaskerde strijder.

Daarna is te zien hoe de christenen worden onthoofd of doodgeschoten. Inwoners van Ethiopië zijn verbijsterd over deze gruweldaad, christenen in Libië vragen om gebed: “Bid dat de Here God ons geloof versterkt in deze tijd van beproeving. Bid voor de Arabischtalige migrantenkerken. Deze kerken bestaan voornamelijk uit Ethiopische en Eritrese christenen. Velen zijn sinds deze moorden angstig, teleurgesteld en ontmoedigd. Alstublieft, ondersteun ons door uw gebed.”

Open Doors is in Libië om lokale kerken te ondersteunen en te versterken. “Bid voor de veiligheid van christenen in Libië”, zegt een medewerker ter plaatse. “Veel mensen zijn woedend en gefrustreerd door wat er gebeurd is.”

De slachtoffers werden hoogstwaarschijnlijk gevangengenomen in Libië, tijdens hun poging om Europa te bereiken. De regering van Libië veroordeelde de daad en kondigde drie dagen van nationale rouw af. Eerder dit jaar, in februari, werden er 21 Egyptische christenen onthoofd in Libië. Libië staat op nummer 13 van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Gerelateerde nieuwsberichten