Libië - 24 april 2015

Libië: Christenen reageren op gruweldaad IS

De hele wereld reageert geschokt op de video die terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) op zondag 19 april heeft verspreid. Te zien is hoe 30 Ethiopische christenen in Libië worden doodgeschoten of onthoofd. “Wij zweren bij Allah. Je zal niet veilig zijn tot je de islam zal omarmen”, zegt een gemaskerde strijder in de video.

Christenen reageren in een videoboodschap op de gruweldaad. De video werd gemaakt in samenwerking met christenen uit het Midden-Oosten.
 
“Er kleeft bloed aan je handen, broeder”, zegt een stem in het filmpje. “Maar kom, leg je wapens en messen neer aan de voet van het kruis. Er is vandaag nog vergeving voor je zonden. Wat je ook gedaan hebt.” Meer dan 1,5 miljoen mensen hebben de boodschap inmiddels bekeken. De video eindigt met: “Een brief van de mensen van het kruis.”

  • Bid voor de christenen die geliefden hebben verloren. Bid dat ze troost vinden bij de Here God.
  • Bid dat er een eind komt aan het bloedvergieten door IS en andere terreurorganisaties. Bid dat IS-strijders tot inkeer komen en hun zonden belijden.
  • Dank de Here God voor de krachtige boodschap van vergeving.
  • In veel Afrikaanse landen is er een toename van moslimextremisme. Bid dat christenen standvastig zijn in hun geloof in Jezus Christus. Bid voor vertrouwen.

Gerelateerde nieuwsberichten