Tadzjikistan - 29 mei 2015

Tadzjikistan: Christen mishandeld en bedreigd door echtgenoot

Sevara* uit Tadzjikistan maakte twee jaar geleden de keuze om de Here Jezus te volgen. In het geheim ging zij naar de kerk. Totdat haar man erachter kwam dat zij christen was geworden. Hij begon haar te mishandelen. Voor het oog van familie en buren, sloeg en vernederde hij haar. Op het laatst reageerde hij zijn woede ook af op hun vier kinderen. Anderhalf jaar geleden vertrok Sevara’s echtgenoot naar Rusland voor werk. Terwijl hij daar was bedreigde hij haar telefonisch.

Twee maanden geleden keerde Sevara’s man terug. Met zijn terugkeer kwamen ook de “moeilijke, wrede dagen” terug. Alles wat Sevara en de kinderen twee jaar geleden gebeurde, herhaalt zich. Haar man heeft nu ook een ultimatum gesteld. Als Sevara haar geloof in Jezus Christus niet opgeeft, wil hij van haar scheiden en met een andere vrouw trouwen.

Sevara is niet de enige in Tadzjikistan die door haar familie wordt mishandeld, omdat zij christen is geworden. Christenen met een moslimachtergrond worden vaak door familie opgesloten en mishandeld. Sommigen moeten vluchten voor hun leven. Tadzjikistan staan op plaats 45 van de Ranglijst Christenvervolging.

  • Bid om bescherming voor Sevara en haar kinderen. Bid dat Sevara vasthoudt aan haar geloof in Jezus Christus.
  • Bid voor Sevara’s man, dat hij de Here Jezus leert kennen en stopt met het mishandelen van zijn vrouw en kinderen.
  • Bid voor de bekeerde moslims in Tadzjikistan, dat zij Jezus Christus blijven volgen.

* Sevara heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld.

Gerelateerde nieuwsberichten