Libië - 09 juni 2015

IS neemt 88 Eritrese christenen gevangen in Libië

Libië – Strijders van Islamitische Staat (IS) hebben op 3 juni 88 Eritrese christenen gevangengenomen. De christenen werden gegrepen toen een konvooi van mensensmokkelaars bij Oum Walid in Libië werd overvallen door IS-strijders.

“Toen IS-strijders de truck tot stilstand brachten, eisten zij dat de moslims in de groep zich bekend zouden maken. Degenen die reageerden, werden ondervraagd over de Koran en hun naleving daarvan. Het schijnt dat de terroristen ten minste één christen ontmaskerden die zich voordeed als moslim”, meldt de krant Libya Herald. Alle moslims mochten doorreizen, de christenen werden gevangengenomen.

Eerder dit jaar doodden IS-strijders 21 Egyptische en 28 Ethiopische christenen in Libië. In april verscheen een video van de executie van de Ethiopische christenen. Een mensenrechtenactivist meldt in de Libische krant dat Islamitische Staat vermoedelijk meer Ethiopische christenen heeft gedood dan tot op heden naar buiten is gebracht. Hij baseert dit op een gesprek met een aantal tieners die gedwongen getuigen waren van de massamoord.

Libië staat op nummer 13 van de Ranglijst Christenvervolging.

Gerelateerde nieuwsberichten