Libië - 11 juni 2015

Libië: 88 Eritrese christenen ontvoerd door IS

Strijders van Islamitische Staat (IS) hebben vorige week woensdag (3 juni) 88 Eritrese christenen gevangengenomen. De christenen werden gegrepen toen een konvooi van mensensmokkelaars bij Oum Walid in Libië werd overvallen door IS-strijders. Vermoedelijk was de groep Eritrea ontvlucht in de hoop op een beter leven. Het geweld tegen christenen in Eritrea neemt toe.

“Toen IS-strijders de truck tot stilstand brachten, eisten zij dat de moslims in de groep zich bekend zouden maken”, meldt de krant Libya Herald. “Degenen die reageerden, werden ondervraagd over de Koran en hun naleving daarvan.” Alle moslims mochten doorreizen, de christenen werden gevangengenomen.

Eerder dit jaar doodden IS-strijders 21 Egyptische en 28 Ethiopische christenen in Libië. Een mensenrechtenactivist meldt in de Libische krant dat Islamitische Staat vermoedelijk meer Ethiopische christenen heeft gedood dan tot op heden naar buiten is gebracht. Hij baseert dit op een gesprek met een aantal tieners die gedwongen getuigen waren van de massamoord.

Radicaalislamitische groeperingen in Libië winnen aan invloed onder de bevolking. Kerken en christenen worden voortdurend aangevallen. Libië staat op nummer 13 van de Ranglijst Christenvervolging.

  • Bid dat de ontvoerde Eritrese christenen blijven vertrouwen op de Here God.
  • Bid dat IS-strijders tot inkeer komen en hun zonden belijden.
  • Bid voor de familie van de ontvoerde christenen, zij leven in onzekerheid.
  • In veel landen  in Afrika is er een toename van moslimextremisme. Bid dat christenen standvastig zijn in hun geloof in Jezus Christus.

Gerelateerde nieuwsberichten