Indonesië - 10 juli 2015

Islamitische groepering saboteert christelijk jongerenkamp

Indonesië – Een christelijk jongerenkamp dat van 1 tot 5 juli zou plaatsvinden in Yogyakarta, is vanwege weerstand van een islamitische groepering afgelast. De 1.500 jongeren die vanuit heel Indonesië naar het kamp waren gekomen, zijn naar huis gestuurd.

Aan het begin van het evenement kwamen leden van het Indonesian Jihadist Front (FJI) langs. Ze zeiden dat het verboden was om in het openbaar niet-islamitische activiteiten te organiseren, omdat dit de heilige maand Ramadan zou schenden. Ook beweerden ze dat omwonenden bang waren dat andere mensen tot geloof zouden komen door het christelijke kamp.

Het kamp was speciaal voor christenen uit allerlei kerkelijke denominaties bedoeld. Tijdens het kamp zouden de jongeren gaan kamperen, buitenactiviteiten doen en de gemeenschap helpen. Ook leiderschapstrainingen en studies over het vertellen over de liefde van Christus stonden op het programma. Voorheen zijn soortgelijke kampen zonder tegenwerking in het openbaar georganiseerd.

Indonesië staat op plaats 47 van de Rangrijst Christenvervolging.

Gerelateerde nieuwsberichten