Afghanistan - 27 oktober 2015

Christenen vragen gebed na zware aardbeving

 

Pakistan / Afghanistan – Pakistan en Afghanistan zijn gisteren opgeschud door een aardbeving van 7.5 op de schaal van Richter. Meer dan driehonderd mensen kwamen om het leven. Christenen vragen om gebed.

“In eerste instantie dacht ik dat het terroristen waren. Het geluid leek op het geratel van geweren die muren deed instorten. Toen ik om mij heen keek, zag ik schade, schade en nog eens schade. Er is zoveel verwoest. Ik dacht dat dit alleen voorkwam in horrorfilms”, vertelt een lokale christen. “Enkele uren lang waren er christenen bij ons om met ons te bidden.”
 

Gebed

In grote delen van de landen is er geen internet- en telefoonverbinding. En het nieuws dat er doorkomt, is niet goed. Bid u mee voor de slachtoffers en nabestaanden van de aardbeving en voor de lokale contactpersonen van Open Doors? Een lokale christen stuurde onderstaand gebed:

Onze Vader, we vertrouwen U.
Wilt U met Uw liefdevolle genade de getroffen gebieden en mensen genezen.
Wees de sterke toren van de daklozen,
de geneesheer voor de gewonden,
de schuilplaats voor degenen in nood,
de Vredevorst voor de mensen die in paniek zijn en verward,
in dit verschrikkelijke uur van verwoesting.
Help ons, Koning, om Uw handen en voeten te zijn,
Uw omhelzing en liefde te delen,
en Uw tranen te huilen, in deze tijd.
Amen.

 

Gerelateerde nieuwsberichten