Libië - 04 maart 2016

Libië: 'We zijn nergens veilig, bid voor ons'

“Als christen zijn we nergens veilig”, vertelt een pastor uit Libië. “Er komen steeds minder mensen naar de christelijke bijeenkomsten omdat ze bang zijn. We zijn de wanhoop nabij, maar weten ook dat we geroepen zijn om de Here God in dit moeilijke land te dienen. We hopen op Hem, Hij alleen is betrouwbaar.”

De pastor reageert verrast als hij hoort dat er wereldwijd voor hen wordt gebeden. “Hier word ik door bemoedigd. Als u niet voor ons bidt, dan was het nog moeilijker geweest voor ons. Bidt u voor bescherming en veiligheid van het Lichaam van Christus?”

  • Openlijk samenkomen is voor Libische christenen verboden. Criminele bendes en radicaal-islamitische groepen vallen kerken en christenen aan. Bid dat christenen elkaar kunnen blijven ontmoeten en bid voor bescherming en veiligheid.
  • Het geweld tegen christenen is toegenomen, ze worden soms ontvoerd en zelfs vermoord. Bid dat er recht komt in het land, zodat christenen niet ongestraft worden ontvoerd en vermoord.
  • Er worden christelijke programma’s in het Arabisch uitgezonden op satelliet-tv en door christelijke websites. Bid dat veel mensen hierdoor tot geloof komen.

Gerelateerde nieuwsberichten