Myanmar (Birma) - 03 juni 2016

Myanmar: Jonge vader werkloos om geloof

Onze lokale veldwerker in Myanmar vraagt om gebed voor Ali*. De 31-jarige vader is een moslimbekeerling en Rohingya, een minderheidsgroep in het boeddhistische land. Hij werd onlangs christen en gaat nu regelmatig naar bijeenkomsten voor moslims die christen zijn geworden.

Om geld te verdienen huurde hij een fietstaxi en bood zo zijn diensten aan. De eigenaar van de fietstaxi kwam onlangs achter Ali’s geloof in de Here Jezus. Sindsdien mag Ali de fiets niet meer huren en is hij werkloos. Hij kan nauwelijks rondkomen en voor zijn drie kinderen zorgen.

De Rohingya worden door de Birmese overheid geminacht vanwege hun ras en omdat ze moslim zijn. De meeste van hen zijn verstoten uit de samenleving en leven in armoede. Ali nam een moedig besluit om zich te bekeren tot het christendom. Hij heeft het nu dubbel zwaar, omdat ook zijn eigen stam zich tegen hem en zijn gezin keert. 

  • Bid dat Ali diep geworteld blijft in Jezus Christus, ondanks deze moeilijke situatie.
  • Bid voor zijn vrouw, zoon en twee dochters die vanwege de vervolging weinig te eten hebben. Bid dat ze blijven vertrouwen op de Here God.
  • Bid voor Rohingya-christenen die het zwaar te verduren hebben. Bid ook voor de moslims en boeddhisten die christenen vervolgen om hun geloof. 

* Ali heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld.

Gerelateerde nieuwsberichten