Libië - 10 juni 2016

Libië: Maizah kwam tot geloof en sloeg op de vlucht

Maizah* woont in een westers land, maar voelt zich niet veilig. Ze is bang dat haar islamitische familie haar vindt en komt opzoeken.

Al op 8-jarige leeftijd is Maizah benieuwd naar de Here God. “Ik vroeg mijn moeder hoe God eruit ziet en waar Hij is”, vertelt ze. “Ik mocht deze vragen niet meer stellen en moest vergeving vragen.” Op latere leeftijd gaat ze naar de moskee, waar ze geregeld wordt geslagen. “Ik droeg niet de juiste kleding en werd beschuldigd van het bedriegen van God.” Maizah besluit om religie geen plek meer te geven in haar leven, totdat ze in 2011 een bijzondere geestelijke ervaring krijgt.

“Ik lag verdrietig op bed en voelde dat iemand mijn voeten aanraakte. Het was donker in de kamer, maar opeens was er een man omgeven door stralend licht. Zijn aanwezigheid vervulde me met blijdschap. Hij zei: ‘Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.’ En toen was Hij verdwenen.”

Kort na deze gebeurtenis, slaat de familie van Maizah op de vlucht naar Egypte vanwege de burgeroorlog. In Egypte vertelt Maizah haar christelijke buurvrouw over de ervaring. De vrouw laat haar het Bijbelvers zien waarin de woorden van Jezus staan. Hier kan Maizah niet omheen, ze wordt christen. Eenmaal terug in Libië, neemt ze twee jaar lang deel aan geheime kerkdiensten. Een aantal christelijke vrienden wordt opgepakt. Via een moslimleider hoort Maizah dat haar naam ook voorkomt op de documenten. Ze vlucht het land uit, haar familie is nog steeds op zoek naar haar.

  • Dank dat de Here God verscheen in het leven van Maizah, bid om een krachtig geloof.
  • Bid om bescherming. Wilt u bidden dat ze zich niet alleen voelt?
  • Bid dat haar islamitische familie tot inkeer komt.

Gerelateerde nieuwsberichten