Libië - 15 juli 2016

Libië: Voorganger dankt voor gebed

Christenen in Libië ervaren dat er voor hun wordt gebeden, dat zegt Pastor Peter*. “Blijf hiermee alstublieft doorgaan”, is zijn verzoek. Momenteel zijn er 25.000 Afrikaanse christenen in het land en er zijn ongeveer 150 inheemse Libische christenen.

Deze laatste groep komt in het diepste geheim samen. Ze vormen kleine huiskerken. Als hun omgeving erachter komt dat ze christen zijn, kunnen ze rekenen op fikse vervolging door familie en gemeenschap. Toch houden ze stand. “Ik ben er trots op dat ik christen ben!”, zegt een Libische vrouw. “Ik dank de Here God en getuig van Zijn werk in mijn leven. Alle eer aan de Here Jezus die me leidt naar de Waarheid en het Licht.”

De grote groep christelijke migranten heeft wel toestemming om samen te komen, zolang ze maar niet evangeliseren.

Pastor Peter is voorganger van zo’n migrantenkerk. Hij is verheugd als hij hoort dat er wordt gebeden voor de kerk in Libië. “Hartelijk dank voor uw gebeden. We houden het hier vol dankzij uw gebed en Gods aanwezigheid. Al vele jaren ervaren we de kracht van het gebed in onze kerken. Blijf alstublieft doorgaan met uw gebeden. God heeft ons geroepen om in Libië te blijven, we willen Zijn opdracht hier uitvoeren.” Makkelijk is de keuze om te blijven niet. Peter: “De dreiging van ontvoeringen, geweld en racisme zijn een dagelijkse uitdaging voor ons.” Bidt u mee?

  • Dank God voor de 150 inheemse christenen en bid dat ze volharden in geloof ondanks vervolging van hun familie en gemeenschap.
  • Bid voor de Afrikaanse christenen in Libië. Bid om bescherming.
  • Bid dat er rust en vrede in het land komt.

* Peter heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld

Gerelateerde nieuwsberichten