Jordanië - 27 september 2016

Moord op schrijver brengt onrust in Jordanië

Jordanië − Daags na de moord op Nahed Hattar afgelopen zondag, zijn christenen uit de Jordaanse hoofdstad Amman naar het presidentieel kantoor getrokken om te protesteren. Zij willen meer bescherming voor religieuze minderheden.

Op zondag 25 september werd in Amman schrijver Nahed Hattar vermoord. Vermoedelijk is de dader een fundamentalistische moslim. Hij zou Hattar hebben vermoord als reactie op een provocerende cartoon die de schrijver had gedeeld.

Hattar is afkomstig uit een christelijke familie. Hij staat niet bekend om het openlijk delen van zijn geloof. Maar de christelijke minderheid die al lang bestaat in Jordanië, vreest dat de moord op de schrijver een effect op hen zal hebben vanwege de duidelijke christelijke achtergrond van de schrijver.

Jordanië staat op plaats 27 van de Ranglijst Christenvervolging.

Gerelateerde nieuwsberichten