Tadzjikistan - 19 januari 2017

Tadzjikistan: Sitora is geïsoleerd van de buitenwereld

Sitora* (17) bekeerde zich vorig jaar tot het christendom. Dit tot grote woede van haar islamitische broer. Hij mishandelde haar meedogenloos. Haar hele lichaam zat onder de blauwe plekken, haar neus was gebroken en haar gezicht opgezwollen.

Naar omstandigheden gaat het nu goed met Sitora, maar ze leidt een geïsoleerd bestaan. Haar broer houdt haar en zijn grootmoeder, die ook christen is geworden, nauwlettend in de gaten. Met een kleine zaklamp lezen ze ’s nachts onder de dekens in de Bijbel.

  • Bid om een krachtig geloof voor Sitora en haar oma. Bid dat ze elkaar kunnen bemoedigen in het geloof.
  • Bid voor mogelijkheden om contact te hebben met andere christenen.
  • Bidt u ook voor Sitora’s broer? Bid om zijn redding.

* Sitora en Samia heten in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt hun echte naam niet vermeld.

Gerelateerde nieuwsberichten