Maleisië - 15 maart 2017

Verdachte gearresteerd in ontvoeringszaak Raymond Koh

Maleisië – Een 32-jarige verdachte is op 9 maart door de politie ingerekend nadat de zoon van pastor Raymond Koh een sms ontving over losgeld. Hoewel dit de eerste ontwikkeling is in de zaak, vragen Maleisiërs zich af of het wel om de echte ontvoerder gaat.

De zoon van pastor Raymond Koh ontving op 8 maart een sms met de eis om losgeld; omgerekend 6.700 dollar. De zoon informeerde direct de politie. Opvallend is dat familie en vrienden van pastor Raymond al tipgeld hadden ingezameld; ruim 22.000 dollar. Dat de eis van losgeld lager ligt dan het tipgeld, doet vermoeden dat het niet gaat om de echte ontvoerder.

Ook vragen Maleisiërs zich af hoe het kan dat de ontvoering zo professioneel werd uitgevoerd en de dader blijkbaar drie weken nodig had om met een eis om losgeld te komen.

De vrouw van pastor Raymond, Susanna, hoopt dat deze ontwikkeling in de zaak mensen er niet van weerhoudt om tips in te sturen. Susanna: “Er lijkt nog geen enkele vooruitgang te zijn. Dat frustreert ons. Blijf bidden dat de waarheid snel boven tafel komt.”

Pastor Raymond werd op 13 februari ontvoerd door meerdere gemaskerde mannen in SUV’s. De politie weet nog niet door wie en waarom Raymond Koh is ontvoerd.

Gerelateerde nieuwsberichten