Soedan - 17 mei 2017

Vrijlating Hassan Kodi volkomen onverwacht

Soedan – Hassan Kodi wist op 11 mei niet dat hij die dag vrij zou komen. Hij had in de gevangenis bezoek van twee christenen, toen bewakers hem ophaalden. In het gevangeniskantoor hoorde Hassan dat hij en zijn medegevangene Abdulmonem werden vrijgelaten vanwege een presidentieel pardon van president Al Bashir. Een uur later stonden ze buiten.

In shock
Buiten de gevangenis stonden hun vrienden die inmiddels waren geïnformeerd. Bij thuiskomst bleken Hassans vrouw Awadia en zijn moeder in shock over zijn vrijlating. Awadia kon het nieuws pas geloven toen ze Hassan daadwerkelijk zag binnenkomen.

Meteen na zijn vrijlating vertelde Hassan aan Open Doors-medewerkers: “God is goed! Ik ben de Heer zo dankbaar. Vertel alstublieft aan iedereen die voor me heeft gebeden dat ik vrijgekomen ben.”

Dankbaar voor gebed
Het nieuws verheugt ook de Soedanese kerk en de Soedanese christenen buiten het land. “We vieren de vrijlating van onze gerespecteerde broeder en leider en danken iedereen die voor hem heeft gebeden”, zei een Soedanese kerkleider die anoniem wil blijven.

De Open Doors-directeur verantwoordelijk voor het werk in Soedan zei: “Christenen in alle landen kunnen dankbaar zijn voor deze doorbraak. We moeten niet onderschatten welke rol volhardend gebed voor de vervolgde kerk heeft. De overheid gaat door met haar vervolging van de kerk zoals werd geïllustreerd door de verwoesting van het gebouw van de Sudan Church of Christ in Suba vorige week. Laten we blijven bidden voor de kerk in Soedan en elders in Afrika, want de Heer hoort en werkt als wij bidden.”

Gerelateerde nieuwsberichten