Tadzjikistan - 10 juli 2017

Drie jaar cel voor 'extremistische' pastor

Tadzjikistan – Pastor Bahrom, voor wie Open Doors vorige week een gebedsoproep deed, heeft afgelopen donderdag drie jaar cel gekregen. De kerkleider werd vals beschuldigd van extremisme. Zijn advocaat gaat in hoger beroep.

Meerdere kerken werden de afgelopen twee maanden nauwlettend in de gaten gehouden. De gebouwen werden doorzocht door politie en veiligheidsdiensten. Pastor Bahrom werd in april verhoord door de geheime dienst.

De getuigenverklaringen tegen de pastor berusten niet op waarheid. Zo verklaarde een getuige dat bij het uitdelen van hulpgoederen, de kerkleider geen hulp bood aan mensen die Jezus Christus niet als hun verlosser aanvaarden. De getuige verklaart van het kerkterrein afgeschopt te zijn door de pastor. Ook werd Bahrom ervan beschuldigd dat er in zijn kerk te hard gezongen wordt en dat het aanstootgevend is voor omwonenden.

Tadzjikistan staat op plaats 35 van de Ranglijst Christenvervolging. Sinds 2015 vertoont de regering staat meer dictatoriale trekken. Protestantse en evangelische kerken kunnen zich niet registreren en religieuze samenkomsten zijn voor minderjarigen verboden.

Open Doors roept opnieuw op tot gebed voor een eerlijk proces voor pastor Bahrom.

Gerelateerde nieuwsberichten