Algerije - 12 oktober 2017

Algerije: Kritieke toestand van christen in hongerstaking

Slimane Bouhafs uit Algerije is sinds 2 oktober in hongerstaking. Hiermee begon hij nadat zijn  verzoek om vervroegde vrijlating vanwege zijn gezondheidstoestand werd geweigerd. De christen zit sinds september 2016 in de gevangenis vanwege godslastering. Zijn gezondheidstoestand is sindsdien ernstig verslechterd.

Op 31 juli 2016 werd Slimane gearresteerd omdat hij een bericht van iemand anders op Facebook deelde over ‘het licht van Jezus dat de leugen van de islam en de profeet overwint’. In eerste instantie kreeg hij een gevangenisstraf opgelegd van vijf jaar, later werd dit verkort tot drie jaar. Vermoedelijk wordt hij binnen nu en zes maanden vrijgelaten. Waarom de rechtbank het verzoek om voorwaardelijke vrijlating heeft afgewezen, is niet duidelijk.

Volgens Slimanes dochter drinkt hij alleen koffie en is hij veel afgevallen. “Mijn vader lijdt aan ontstekingsreuma. Daarvoor moet hij zich aan een dieet houden dat de gevangenis niet kan bieden”, zegt Thilleli. Medische dossiers laten de ernst van de situatie zien en hij heeft een verklaring van goed gedrag. 

Omdat Slimane christen is, heeft hij te maken met agressie van medegevangenen. Zijn familie maakt zich zorgen.

  • Slimane heeft dringend medische hulp nodig. Bidt u mee voor zijn gezondheid?
  • Bid dat Slimane met rust gelaten wordt door medegevangenen. Bid dat ook zij de Here Jezus leren kennen.
  • Dank dat de kerk en de mensenrechtenorganisatie zich inzetten om Slimane vrij te krijgen. Bid dat hij spoedig vrijkomt.

Gerelateerde nieuwsberichten