India - 06 april 2018

India: christenen tijdens doopdienst aangevallen

Afgelopen week zijn verschillende christelijke leiders in plattelandsgebieden van India aangevallen en bedreigd. Zo werden in het noorden van het land drie mannen fysiek mishandeld door extremistische hindoes. Pastor Jose was bezig met een doopdienst toen een groep extremisten hen aanviel. De drie gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht.

Twee dagen later, op Goede Vrijdag, raakte een voorganger in het zuiden van India ernstig gewond toen onbekenden hem aanvielen toen hij lag te slapen. Toen Maddira Kotireddy zich verweerde, hakten de aanvallers zijn vingers af. De voorganger is opgenomen in het ziekenhuis.

Op een andere plek in zuiden van het land heeft een dorpsoudste posters en billboards geplaatst. Daarop staat de boodschap dat het preken over buitenlandse godsdiensten (zoals het christendom) verboden is. Ook hebben alle inwoners hindoeïstische boeken gekregen waaruit elke avond wordt onderwezen. Christenen in het dorp zijn vaak het mikpunt van spot en haat.
  • Bid om herstel en genezing voor pastor Jose en pastor Kotireddy. Bid ook om troost, vrede en herstel voor hun gezinnen en gemeenteleden.
  • Dank de Here God voor de Kerk in India. Dank dat er nog steeds christenen zijn die zich vasthouden aan Jezus.
  • Wilt u bidden om een verandering in de harten van de aanvallers? Bid dat zij tot de ontdekking komen dat de God die zij vervolgen ook hun God wil zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten