Maleisië - 09 mei 2018

Vrede of toename extremisme na verkiezingen?

Vandaag, 9 mei, worden er verkiezingen gehouden in Maleisië. Een spannende dag, want de uitslag bepaalt welke partij het land de komende vijf jaar mag regeren. Maleisië staat te boek als het beste voorbeeld voor een liberaal en tolerant islamitisch land. Maar inmiddels neigt de overheid steeds meer naar islamitisch conservatisme. De grondwet van Maleisië bevoorrecht moslims en etnische Maleisiërs. In 2016 pleegde IS voor het eerst een aanslag. Islamitisch extremisme vormt een toenemende bedreiging.

Voor christenen, een minderheid in Maleisië, is het een spannende tijd. De huidige regering zorgt niet voor religieuze vrijheid, dus scharen veel christenen en andere religieuze groepen zich achter de oppositiepartij, Alliance of Hope.

“Het is heel moeilijk om nu al aan te geven wat er gaat veranderen als er een andere regering komt, helemaal als we kijken naar religieuze vrijheid. Het belangrijkste is dat Gods wil wordt nagevolgd hier in Maleisië”, reageert een contact van Open Doors op de komende verkiezingen. 
  • Bid, samen met de kerk in Maleisië, dat de juiste mensen op de juiste plaats in de regering komen.
  • Wilt u bidden dat de Here God een leider aanwijst die het land kan leiden in vrede en vrijheid voor alle religieuze groepen in het land?
  • Bid voor de kerk in Maleisië die het zwaar heeft onder beperkte vrijheid en met de dreiging van islamitisch extremisme.

Gerelateerde nieuwsberichten