Maleisië - 11 juni 2018

Nieuwe hoop voor de vrouw van pastor Raymond Koh

In Maleisië heeft de nationale Commissie voor de Mensenrechten bekendgemaakt het onderzoek naar de verdwijning van pastor Raymond Koh te hervatten. Dit besluit betekent nieuwe hoop voor Kohs echtgenote, die er ook op rekent dat de nieuwe regering haar belofte nakomt om de mensenrechtensituatie in het land te verbeteren.

“Ik hoop dat het onderzoeksdossier nu niet langer geheimgehouden zal worden”, aldus de vrouw van de pastor, “en dat Raymond, maar ook Amri Che Mat, pastor Joshua Hilmy en zijn vrouw Ruth snel vrijgelaten worden.”

De Commissie voor de Mensenrechten besloot het onderzoek te heropenen op basis van informatie die door de politie en advocaten van de familie was ingediend. De vrouw van de eveneens vermiste moslimactivist Amri Che Mat heeft verklaard dat haar man afgevoerd is door agenten van de politie-inlichtingendienst. Daarbij beweerde zij dat hetzelfde team ook pastor Koh meegenomen heeft. Deze informatie was afkomstig van een politie-informant die haar bezocht had. Verondersteld wordt dat Amri opgepakt is voor het verkondigen van sjiisme, een stroming binnen de islam, die in het overwegend soennitische Maleisië als een dwaalleer wordt beschouwd.

“Dit is een bemoedigende ontwikkeling en een voorbeeld hoe God de dingen kan veranderen en gebeden verhoort”, reageert een Maleisische christen die de zaak volgt, “maar het is slechts een begin en we moeten blijven bidden totdat pastor Raymond, pastor Joshua en diens vrouw gevonden zijn.”

Gerelateerde nieuwsberichten