China - 25 juni 2018

Nieuws over Alimjan Yimiti uit China

China – Een Lokale christen lieten weten dat het goed gaat met Alimjan. De Chinese kerkleider zit sinds 2008 gevangen. De bron zegt dat hij in goede gezondheid verkeert, zowel lichamelijk als geestelijk.

Alimjan mag eens per maand met zijn gezin bellen. “Hieruit haalt hij veel vreugde”, zegt de bron. “Zijn oudste zoon is onlangs toegelaten tot zijn vervolgopleiding. Prijs de Heer! Alimjan verheugt zich over deze nieuwe stap in het leven van zijn zoon.”

De Oeigoerse christen heeft in een heropvoedingskamp gezeten, maar hoeft daar gelukkig niet meer naartoe. Het leven in de gevangenis is namelijk beter dan in het kamp.

In 2009 kreeg Alimjan vijftien jaar celstraf opgelegd. Hij zou staatsgeheimen aan buitenlandse organisaties hebben gegeven. Betrokkenen bij de zaak zeggen dat Alimjan eigenlijk is opgepakt omdat hij christen is en daarvan getuigde onder de Oeigoeren.

Blijf bidden voor Alimjan en zijn gezin. Draag ook alle andere broers en zussen aan de Here Jezus op die om hun geloof vastzitten in de gevangenis of heropvoedingskampen.

Gerelateerde nieuwsberichten