China - 06 juli 2018

China: Gevangen kerkleider Alimjan maakt het goed

Goed nieuws over Alimjan! Het gaat goed met de Chinese kerkleider. Hij zit sinds 2008 gevangen. Een lokale christen liet ons weten dat het zowel geestelijk als lichamelijk goed met hem gaat. De Oeigoerse christen heeft in een heropvoedingskamp gezeten, maar hoeft daar gelukkig niet meer naartoe. Het leven in de gevangenis is namelijk beter dan in het kamp.

Alimjan mag eens per maand met zijn gezin bellen. “Hieruit haalt hij veel vreugde”, zegt de lokale bron. “Zijn oudste zoon is onlangs toegelaten tot zijn vervolgopleiding. Prijs de Heer! Alimjan verheugt zich over deze nieuwe stap in het leven van zijn zoon.”

In 2009 kreeg Alimjan vijftien jaar celstraf opgelegd. Hij zou staatsgeheimen aan buitenlandse organisaties hebben gegeven. Betrokkenen bij de zaak zeggen dat Alimjan eigenlijk is opgepakt omdat hij christen is en daarvan getuigde onder de Oeigoeren.

Dank- en gebedspunten:
•    Dank dat Alimjan maandelijks zijn familie mag bellen en daar veel vreugde uit put.
•    Bid om volharding en rust voor Alimjan.
•    Bid voor de vrouw en kinderen van Alimjan, die hem al bijna tien jaar moeten missen.
•    Bid voor de christenen vastzitten in heropvoedingskampen en het daar heel zwaar hebben.

 

Gerelateerde nieuwsberichten