India - 03 augustus 2018

India: christenen uit kleine dorpen zwichten onder bedreiging

De families Pungati, Alami en Lekami uit het dorp Burgi zijn bedreigd. Ze waren allemaal al zo’n tien jaar christen. Hun dorpsgenoten dreigden hen drinkwater en gesubsidieerd voedsel te ontzeggen. De drie gezinnen hebben zich daarom terugbekeerd tot het hindoeïsme.

Al jaren stijgt het geweld tegen christenen in India. Onder andere in de staat Maharashtra lopen christenen veel gevaar door samenzweringen van hindoeïstische dorpsgenoten: het dorp vergadert over het geloof van de christenen in hun dorp en besluit vervolgens tot actie over te gaan.

Naast het ontzeggen van eten en drinkwater, werd vorig jaar ook de bouw van een kerkgebouw gestaakt. Hindoeïstische dorpsgenoten besloten in een bijeenkomst de bouw een halt toe te roepen. Tijdens deze vergadering kregen de christenen de boodschap: je zweert je geloof af, of je verlaat dit dorp.

Vijftien huizen van christenen werden daarna verwoest. Ook drie gezinnen in het dorp Koskundi zagen hoe hun huizen verwoest werden. Toen ze naar het politiebureau wilden gaan, eisten zo’n honderd andere dorpsgenoten daar dat de drie gezinnen zouden vertrekken.

Dank- en gebedspunten:
-    Dank dat de kerk in India toch blijft bestaan, ondanks vervolging.
-    Bid dat de families Pungati, Alami en Lekami tot de Here God blijven bidden. Bid om kracht om vol te houden.
-    Lokale partners van Open Doors helpen christelijke gezinnen om stand te houden. Bid om een zegen over dit werk.
-    Bid om wijsheid en moed voor gezinnen die voor de keuze staan: de Here Jezus blijven volgen of terug bekeren naar het hindoeïsme.


 

Gerelateerde nieuwsberichten