Tadzjikistan - 08 augustus 2018

Gevangen pastor Tadzjikistan maakt het goed

Tadzjikistan - Gemeenteleden bezochten onlangs de gevangen pastor Bahrom Kholmatov. Bahrom werd in juli 2017 veroordeeld tot drie jaar cel. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan extremisme. Volgens de gemeenteleden gaat het goed met pastor Bahrom.

Het bezoek van zijn gemeenteleden is het eerste bezoek dat Bahrom heeft ontvangen sinds zijn arrestatie vorig jaar april. Afgelopen jaar werd namelijk alle bezoek geweigerd. Hier is gelukkig verandering in gekomen. De gemeenteleden die een bezoek brachten aan de gevangenis laten weten dat Bahrom het relatief goed maakt. Ook zijn vrouw Gulnora bevestigt dit via lokale medewerkers. Gulnora geeft tegelijkertijd aan dat ze er erg naar uitziet om haar man snel weer te zien. Ze roept op tot gebed voor een gelegenheid voor een ontmoeting.

Tadzjikistan, een overwegend islamitisch land, is in een jaar tijd gestegen van plaats 35 naar plaats 22 op de Ranglijst Christenvervolging. Dit is een verontrustende ontwikkeling. Christenen in het land zijn steeds vaker slachtoffer van gewelddadige incidenten. Zo zijn er dit jaar minstens drie kerken en twee christelijke scholen aangevallen in het land dat steeds meer dictatoriale trekken vertoont. Lees meer over de situatie in Tadzjikistan en over de manieren waarop Open Doors de kerk daar versterkt.

Gerelateerde nieuwsberichten