Myanmar (Birma) - 23 augustus 2018

Zendelingen in Myanmar in elkaar geslagen

Myanmar – Zendelingen Mai Yi* en Chew* zijn tijdens een bezoek aan een boeddhistisch dorp in elkaar geslagen door de dorpsbewoners. De vrouwen waren in het dorp om de enige vijf christelijke families die daar wonen te voorzien van Bijbels onderwijs.

Terwijl Mai Yi en Chew in een van de huizen aan het lesgeven waren, kwamen dorpsbewoners plotseling het huis binnenvallen. Al schreeuwend bevolen ze de vrouwen het huis en het dorp te verlaten. Eenmaal buiten het huis werden de vrouwen in hun gezicht geslagen en van alle kanten geschopt. Ook moesten ze hun telefoons inleveren, zodat ze niet om hulp konden vragen.

De politie arriveerde pas toen alle dorpsbewoners alweer vertrokken waren en bracht de vrouwen naar het politiebureau. Daar belden ze hun contactpersoon pastor U Min op. Bij aankomst moest de pastor een document ondertekenen waarin stond dat hij het evangelie niet meer zou preken in het dorp. Dit weigerde hij.

Toen de dorpsbewoners hoorden van pastor U Mins weigering, bekogelden ze zijn huis met stenen. Hij besloot daarop naar de oudsten van het dorp te gaan om zijn excuses aan te bieden, maar kreeg dit antwoord: “Als je de christelijke God wilt aanbidden, ga dan naar de Chin staat (christelijke staat in Myanmar) en aanbid hem daar, maar niet hier. Dit is een Birmaans dorps, alle Birmanen zouden alleen Buddha moeten aanbidden.”

* Schuilnaam

Gerelateerde nieuwsberichten