Maleisië - 10 september 2018

Reactie pleitbezorgingsactie pastor Koh

Ermelo – Open Doors heeft reactie ontvangen op de pleitbezorgingsactie voor pastor Raymond Koh en drie andere vermiste personen uit Maleisië. De pastor werd afgelopen februari onder verdachte omstandigheden ontvoerd.

In de reactie laat de Maleisische ambassade weten de verdwijningen te veroordelen. Alle vier de zaken zijn in behandeling genomen door de Mensenrechtencommissie van Maleisië. Deze commissie zal het onderzoek naar de vier vermisten in overeenstemming met het recht op godsdienstvrijheid uitvoeren. De ambassade belooft alle maatregelen te nemen die nodig zijn om de rechten van de slachtoffers te waarborgen.

De verblijfplaats van de vier vermisten is echter tot nu toe niet bekend. Open Doors heeft daarom opnieuw een brief gestuurd, waarin wordt aangestuurd op een persoonlijke ontmoeting met een medewerker van de Maleisische ambassade. Open Doors wil op deze manier optreden als belangenbehartiger van pastor Koh, maar ook van zijn vrouw Susanna.

Onlangs sprak een medewerker van Open Doors met haar. Ze vertelde hem over de slopende onzekerheid waar ze elke dag in verkeert. Toch is ze dankbaar voor alle steun die ze van over heel de wereld ontvangt. Bekijk de video waarin Susanna vertelt wat met haar man, pastor Koh, is gebeurd.

Gerelateerde nieuwsberichten