Centraal-Afrikaanse Republiek - 10 september 2018

Veertien christenen op brute wijze vermoord in de CAR

Centraal-Afrikaanse Republiek – Veertien christenen zijn afgelopen donderdagavond door een islamitische rebellengroep vermoord. Ze waren van hun werk op de boerderij op weg naar het vluchtelingenkamp waar ze vanwege veiligheidsredenen verbleven. Onder hen waren tien vrouwen, twee kinderen en twee mannen.

Een kerkleider uit het kamp vertelt: “We ontvingen de boodschap dat ze vermoord waren, maar niemand had de moed om de lichamen direct te gaan zoeken. Pas in de morgen zijn er een paar jongeren naar de plek gegaan en hebben zij de lichamen opgehaald. Bij aankomst in het kamp hebben ze de lichamen voor het kantoor van de Verenigde Naties gelegd. Daarna zijn de lichamen begraven.”

Als gevolg van de moorden is de situatie in de regio opnieuw erg gespannen. Leiders van verschillende rebellengroepen in de regio hadden juist twee weken geleden een voorlopige overeenkomst getekend. Deze komt nu onder zware druk te staan. Met name de 50.000 bewoners van het kamp, waaronder veel christenen, zullen hier iets van merken. Een kerkleider uit zijn bezorgdheid over de situatie: “Ze willen hier gewoon geen christenen zien. Als je gepakt wordt, ben je er geweest.”

 

Gerelateerde nieuwsberichten