Kenia - 20 september 2018

Keniaanse christen gedood door al-Shabaab

Kenia – In het oosten van Kenia overvielen al-Shabaab strijders een personenbus. Twee busreizigers werden gedood toen ze de islamitische geloofsbelijdenis niet konden opzeggen.

Op vrijdag 14 september werd de bus, die onderweg was naar Garissa, gestopt door zeven strijders. De bewapende militanten checkten alle identiteitsbewijzen van de busreizigers. Drie personen die niet uit de regio kwamen, werden apart genomen. “De drie moesten de Shahada opzeggen”, zei een ooggetuige, “Ook moesten ze de zeven verzen van het eerste hoofdstuk uit de Koran citeren”.

Twee van de drie konden dit niet en werden meteen geëxecuteerd. Een van de slachtoffers was Fredrick Ngui. Hij was in zijn kerk, de East Africa Pentecostal Church in Masalini, actief als zangleider. Hij laat zijn vrouw met twee kinderen achter. Het andere slachtoffer heette Okoth, een medewerker van de busmaatschappij. Na de aanslag vluchtten de strijders weg.

Al-Shabaab is verbonden met al-Qaida en pleegt al jarenlang aanslagen op Keniaanse christenen en kerken. De aanslagen vinden vooral plaats in het grensgebied met Somalië. In april 2015 bestormden al-Shabaab strijders de universiteit in Garissa. Ze scheidden de christenen van de andere studenten en 147 christenen werden gedood. Kenia staat op plaats 32 van de Ranglijst Christenvervolging.

Bron: WWM

 

Gerelateerde nieuwsberichten