Indonesië - 12 oktober 2018

Open Doors helpt slachtoffers natuurramp Indonesië

Indonesië – Open Doors heeft negen kerken op het Indonesische eiland Sulaswesi die getroffen waren door de aardbeving en tsunami voorzien van tenten, slaapmatten en dekens. Ook heeft Open Doors 250 voedselpakketten uitgedeeld. De hulp werd gegeven in de regio Kulawi, een bergachtig gebied dat van overheidssteun verstoken was.

Toen Open Doors-medewerkers arriveerden in Palu, de regiohoofdstad van Sulawesi, ontdekten ze dat veel slachtoffers moeite hadden om toegang te krijgen tot overheidssteun. Mensen die hulp nodig hadden werd verteld zich te melden bij een regionaal militair kantoor. Daar zouden ze hulpgoederen kunnen krijgen. Om alleen al de reis naar het kantoor te maken, stonden mensen uren in de rij voor brandstof.

“Het was hartverscheurend om te zien”, vertelt een medewerker van open Doors. Hij vervolgt: “Eén van de zwaarst getroffen gebieden heeft een christelijke gemeenschap. Het viel ons op dat zij nog onvoldoende steun hadden ontvangen. De lichamen van omgekomen mensen moeten nog uit de ingestorte huizen worden verwijderd.”

Vanuit Open Doors werd direct contact gelegd met lokale kerken in het rampgebied om de juiste hulp te kunnen bieden. Inmiddels zijn er dus tenten, dekens, slaapmatten en voedselpakketten verstrekt. Om plundering te voorkomen zijn de goederen per auto naar de kerken gebracht in plaats van met een open truck.

Gerelateerde nieuwsberichten