Pakistan - 01 november 2018

'Blijf bidden voor de veiligheid van Asia Bibi'

PAKISTAN – Pakistaanse christenen vragen via Open Doors om te blijven bidden voor Asia Bibi. De kans bestaat dat ze na haar vrijlating alsnog in handen valt van radicale moslims die het recht in eigen hand nemen. “Ik ben bang voor de toenemende razernij die haar wacht”, schrijft een medewerker van een partnerorganisatie aan Open Doors.

“Ze is vrij. Dit nieuws heeft ons allemaal vleugels gegeven. We zweefden toen we aan deze dag begonnen, een gevoel dat is overgegaan in zorg en vermoeidheid nu we om ons heen de haat zien toenemen en protesten op de hoek van de straat beginnen”, schrijft de medewerker. “Ik moet huilen omdat in alle jaren waarin we met haar hebben kunnen meeleven, zij geen idee heeft gehad wat ze teweeg heeft gebracht. Hoeveel zij heeft betekend voor haar mensen en de rol die ze heeft gespeeld in de toename van gebed voor een natie die zo vaak is bestempeld als ‘mislukt’.”

De medewerker van de partnerorganisatie vervolgt: “Nu heeft ze vooral rust en heling nodig. Wat zou ik haar graag een knuffel willen geven en haar willen vertellen dat er zoveel mensen zijn die voor haar hebben gebeden en alles voor haar hebben gegeven. In het verleden heb ik zo vaak gewild dat ik haar in de ogen kon kijken, haar kon vragen of ze onze hulppakketten ontving en of ze het warm had op momenten dat we voor warmte voor haar baden en koel op momenten dat we dachten dat het er bloedheet moest zijn. Mijn vragen zijn vandaag compleet veranderd. Het enige wat ik nog wil weten is: ‘Asia, weet je wel hoeveel mensen van jou houden en hoe God heeft gewaakt over jou?’”

“Ik ben bang voor de toenemende razernij die haar wacht. Blijf alsjeblieft bidden voor haar veiligheid. Asia is een dappere en moedige vrouw, ze verliet de Here Jezus niet. Asia was het gezicht van een grote groep christenen in Pakistan die wel bij een kerk zou willen horen, maar er alleen voor staat omdat er geen kerk is of omdat het niet veilig is om te gaan. Als team hebben we ook zoveel voor haar gebeden en we kunnen nog niet geloven dat ze is vrijgelaten.”

“Eerst was er dat grote nieuws van haar vrijlating. Er volgde een soort collectieve euforie waarbij we ons allemaal even helemaal vrij voelden. Maar toen zag  ik beveiligers langsrijden en voelde ik me verward. Het werd zaak onze teamleden in veiligheid te brengen en nu ik weet dat zij in elk geval veilig zijn, wachten we op het nieuws dat ook hun kinderen zijn thuisgekomen. Tegelijkertijd blijft het me raken: God heeft onze gebeden verhoord. Ik dank iedereen die in gebed met ons is opgetrokken. God heeft ons niet verlaten. Zijn hoop blijft achter in dit land, halleluja. Vandaag is niet alleen Asia Bibi vrijgelaten: we zijn allemaal vrij.”

Asia Bibi werd gisteren vrijgelaten na meer dan acht jaar in de dodencel. Open Doors hoopt dat ze Pakistan inmiddels heeft verlaten en in veiligheid is met haar man en kinderen.

Gerelateerde nieuwsberichten