Soedan - 01 november 2018

Soedan: Tajadin beschuldigd van afvalligheid

De Soedanese Tajadin en twaalf andere christenen werden op 13 oktober 2018 gearresteerd. Ze werden opgepakt terwijl ze samen een aanbiddingsdienst hielden. Tajadin is de enige christen die nog steeds gevangen zit.

Drie gevangenen werden vrijgelaten toen bekend werd dat ze een christelijke achtergrond hebben. De rest werd vastgehouden, zwaar mishandeld en onder druk gezet om hun geloof op te geven. Negen christenen werden op 21 oktober vrijgelaten nadat ze hadden besloten terug te keren naar de islam. Zij moesten boetes betalen voor het verstoren van de vrede.

Tajadin weigerde om zijn geloof op te geven en wordt nu beschuldigd van afvalligheid van de islam. Hij is op 22 oktober vrijgelaten in afwachting van de rechtszaak. Tot die tijd moet hij zich elke drie dagen melden bij de politie.

Soedan staat op de vierde plek op de Ranglijst Christenvervolging 2018. Afvalligheid van de islam is strafbaar in dit land. Iemand kan ervoor in de gevangenis belanden of zelfs de doodstraf krijgen wanneer hij zijn geloof in de Here God niet afzweert.

 

Gerelateerde nieuwsberichten