Egypte - 14 februari 2019

Egypte: 55-jarige Adeeb door IS ontvoerd

IS-strijders vielen drie weken geleden een bus aan in de buurt van El-Arish, een Egyptisch stadje dat bekend staat als een van de gevaarlijke steden om als christen te wonen. Alle buspassagiers moesten hun paspoort aan de terroristen laten zien. Toen een van hen het paspoort van Adeeb (55) controleerde, ontdekte de man dat hij met een christen te maken had.

De strijders namen Adeeb mee naar buiten, duwden hem in hun auto en reden weg. Adeebs familie heeft sindsdien niets meer van hem vernomen. “We zijn erg bang dat hij vermoord is”, vertelt neef Mina. “Bid alsjeblieft voor hem. Mijn oom is een hele vriendelijke man. Hij was op weg naar familieleden om hen te bemoedigen en geld te brengen. Hij wist dat ze moeite hadden om rond te komen.”

Christenen uit El-Arish zijn in paniek na het nieuws van Adeebs ontvoering. Velen van hen zijn nog maar net teruggekeerd nadat ze waren gevlucht voor de IS-strijders. “Wat er met Adeeb is gebeurd laat duidelijk zien dat de militanten hier geen christenen willen hebben”, zegt priester Youssef. “De politie heeft christenen verboden de stad te verlaten of in te gaan. De situatie wordt met de dag slechter.”

Gerelateerde nieuwsberichten