Maleisië - 28 maart 2019

Maleisië: Susanna Koh vraagt om gebed

Volgende week woensdag: voor u misschien een dag als elke andere, maar voor Susanna Koh wordt het een spannende dag. De Maleisische Commissie van Mensenrechten publiceert die dag het onderzoeksrapport over de ontvoering van haar man, pastor Koh. Gemaskerde mannen ontvoerden hem twee jaar geleden op klaarlichte dag. Susanna heeft sindsdien niets meer van hem vernomen.

Ze hoopt dat het rapport met aanbevelingen ervoor zorgt dat de Maleisische politie in actie komt. Zij hebben de afgelopen jaren nauwelijks meegewerkt aan het onderzoek en stonden het zelfs in de weg. Susanna: “Na afloop van de publicatie willen we graag een ontmoeting met de inspecteur-generaal van de politie en met de premier. Ook willen we een onafhankelijke onderzoekseenheid die onpartijdig is en die bevoegdheid heeft om mensen te arresteren en aan te klagen.”

In een brief schrijft ze: “Bedankt voor uw steun van de afgelopen twee jaren. We stellen uw gebed erg prijs, juist in deze periode. Ik was een poosje geleden met mijn zoon en dochter weg om even op adem te komen. We gingen vervolgens naar huis met de woorden ‘God is een God van engelenlegers’. Hij staat aan onze kant en strijdt voor ons. Onze ogen zijn gericht op Hem.”

Gerelateerde nieuwsberichten