Pakistan - 09 mei 2019

Asia Bibi viert moederdag thuis

Pakistan - Asia Bibi is gisteren na tien jaar gevangenschap ein-de-lijk herenigd met haar gezinsleden. Zij wachtten haar op in Canada waar ze als gezin asiel hebben gekregen.

Het is voor het gezin niet meer veilig om in Pakistan te wonen, ook al sprak het Pakistaanse Hooggerechtshof Asia vorig jaar vrij van godslastering. Islamitische extremisten in Pakistan zijn het namelijk niet eens met de uitspraak. Zij vinden nog steeds dat zij de doodstraf verdient.

Veldwerkers van Open Doors zijn daarom blij en bezorgd tegelijk: “Dit is geweldig nieuws. We hopen dat de vrijlating geen gevolgen heeft voor Pakistaanse christenen, maar dat dit verandering, hoop en verzoening brengt.” Voor deze christenen is dit een onzekere tijd. Met het vertrek van Asia Bibi verliezen zij hun boegbeeld en internationale aandacht voor hun situatie. En dat terwijl ze dagelijks in angst leven om net als Asia en tientallen andere christenen te worden aangeklaagd wegens godslastering.

Verzoening ligt dus niet erg voor de hand. Juist nu niet. Moslims houden zich op dit moment extra bezig met hun geloof vanwege de ramadan. Morgen gaan veel moslims naar het vrijdagmiddaggebed in de moskee. Moslimextremisten maken soms van die gelegenheid gebruik om op te roepen tot geweld. 

Gerelateerde nieuwsberichten