Kirgizië - 06 juni 2019

Kirgizië: Amira op de vlucht voor haar eigen ouders

“Je bent een schande voor de familie.” Dat kreeg de jonge Amira* te horen, toen haar ouders ontdekten dat ze christen was geworden. Twee jaar geleden verhuisde ze voor werk naar een grotere stad in Kirgizië, een overwegend islamitisch land ten westen van China. Daar ontmoette ze christenen die haar vertelden over de Here Jezus. Amira kwam tot geloof en werd tot grote onvrede van haar ouders actief in een gemeente.  

Een poosje geleden nodigden zij haar uit om “de familie te bezoeken”. Amira ging op de uitnodiging in, maar kwam al snel tot de ontdekking dat haar ouders andere plannen hadden. Ze sloten Amira op in huis, sloegen haar en eisten dat zij zou terugkeren tot de islam. Ook lieten ze weten een islamitische man voor haar op het oog te hebben.  

Op een dag lukte het Amira te ontsnappen. Ze klopte aan bij de leiders van haar kerk die haar vervolgens naar een andere grote stad stuurden. Amira verblijft momenteel in een schuilhuis. Een aantal dagen geleden heeft ze voor het eerst weer een kerk bezocht en werk gevonden. Met haar ouders en broer neemt Amira geen contact op, omdat zij haar dan zullen dwingen om naar huis te komen. Het conflict met haar ouders doet haar veel verdriet.  

* Schuilnaam 

Gerelateerde nieuwsberichten