Kazachstan - 12 augustus 2019

Kazachstan: Vijf jaar vast voor het geven van een zegen

Het opleggen van handen; misschien heb je er nog nooit van gehoord, misschien ben je er bekend mee. Het betekent dat je Gods zegen over iemands leven uitspreekt door je handen over hem of haar uit te spreiden. In Kazachstan staat op dit eenvoudige, maar prachtige gebaar een gevangenisstraf van vier tot vijf jaar.   

Over een paar dagen gaat de gevangenisstraf van pastor Maximov, zijn vrouw en pastor Zaikin in. De afgelopen jaren ontvingen zij met open armen veel nieuwe mensen in hun kerk. Maar onlangs klaagde een aantal van deze nieuwe bezoekers hen aan, omdat het opleggen van handen “ernstige schade zou hebben toegebracht aan de gezondheid” van enkele gemeenteleden. 

De overheid neemt ook bezittingen in beslag, waaronder twee gebouwen die tot hun kerk behoren. Pastor Maximov en zijn vrouw zijn in shock en maken zich vooral veel zorgen om hun kinderen. Ze gaan in hoger beroep tegen de uitspraak, lieten ze ons weten. 

Gerelateerde nieuwsberichten