Vietnam - 22 augustus 2019

Nguyen raakt dochter bijna kwijt na aanval

De plek waar je gaat wonen, de school waar je je kinderen naartoe stuurt, de studie die je begint: stuk voor stuk zijn het keuzes die van invloed zijn op de mensen om je heen. Nguyen* en zijn vrouw maakten onlangs ook zo’n keuze. Ze besloten om de Here Jezus te vereren en niet langer hun voorouders. Die keuze werd hun 6-jarige dochter Phouc* bijna fataal.

Phouc werd vorige maand aangevallen door een dorpsgenoot die haar op haar hoofd sloeg en in haar buik stompte. In de dagen na de aanval at Phouc bijna niets en gaf ze veel over. Nguyen bracht haar naar het ziekenhuis, waar ze een maand lang in coma lag. Toen ze bijkwam, herinnerde ze zich niets van de aanval en herkende ze haar ouders niet meer.

In juni waren Nguyen en zijn vrouw zelf ook al aangevallen. Dorpsgenoten dwongen hen om de Here Jezus te verloochenen. Toen het echtpaar dat weigerde, bond de groep hun handen vast met touw en sleepten ze hen weg buiten het dorp. Nguyens pastor ging in gesprek met de lokale autoriteiten en zorgde ervoor dat Nguyen met zijn gezin weer in het dorp mocht wonen. Nu is gebleken dat ze daar hun leven niet zeker zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten