Noord-Korea - 12 september 2019

Noord-Koreaanse vluchteling eindelijk gedoopt

Hopend op een beter leven ontvluchtte Bon-Hwa* jaren geleden Noord-Korea. Twee jaar geleden bezocht ze voor het eerst een geheime Women to Women-meeting van Open Doors in China. “Nu kent ze heel Psalm 119, Romeinen 8 en andere hoofdstukken uit de Bijbel uit haar hoofd”, vertelt een pastor die met Open Doors samenwerkt.

Het dopen van Noord-Koreanen is verboden in China, maar, zo vertelt de pastor: “Bon-Hwa wilde zo graag gedoopt worden dat ze niet meer kon wachten. Ze drong er bij de leider van de Women to Women-groep op aan dat de pastor – ik dus – zo snel mogelijk langs moest komen.”

Gevluchte Noord-Koreanen zoals Bon-Hwa verblijven illegaal in China. Het is ook ten strengste verboden om Noord-Koreaanse vluchtelingen te helpen, laat staan om hen te dopen. “We konden Bon-Hwa natuurlijk niet in haar eigen dorp dopen. Daarom reisden we naar een safehouse op een afgelegen plek”, vertelt de pastor. Hij omschrijft Bon-Hwa’s doop als een ‘heilig moment’. Er waren maar drie mensen in de kleine ruimte: hijzelf, de leider van de Women to Women-groep en Bon-Hwa.

Toen Bon-Hwa gedoopt werd in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest, was zij niet de enige die emotioneel was. “Ik moest mezelf continu beheersen om door te kunnen gaan met de ceremonie. Het was zo bijzonder en zo’n voorrecht om een Noord-Koreaanse gelovige te dopen.”

Dankzij Gods hulp en uw gebeden konden onze samenwerkingspartners Bon-Hwa dopen. En hoewel zij nog altijd niet veilig is in China, vertrouwt ze op de Here Jezus in wiens naam ze nu gedoopt is

Gerelateerde nieuwsberichten