Algerije - 21 oktober 2019

Algerijnse christenen gewond geraakt bij kerksluiting

Algerije – De Algerijnse autoriteiten verzegelden vorige week de deuren van drie kerken. De grootste kerk, l’Eglise du Plein Evangile in Tizi Ouzou, is op 16 oktober door de politie met geweld gesloten. Een aantal aanwezige broeders en zusters raakten gewond.

Op videobeelden is te zien dat agenten de kerkgangers van de l’Eglise du Plein Evangile naar buiten proberen te duwen. Sommige kerkgangers stribbelen tegen waarop de politie op een gegeven moment begint te slaan. Pastor Salah en een aantal anderen raakten gewond en gingen naar het ziekenhuis om hun verwondingen te laten behandelen en te rapporteren.

“Deze actie was niet aangekondigd en leidde in eerste instantie tot paniek”, zegt een medewerker van Open Doors die in nauw contact staat met de kerk. “Een politieagent zei tegen de kerkoudsten: ‘Je kunt zo veel filmen als je wilt en deze beelden zelfs naar de Verenigde Staten sturen, maar niemand kan onze beslissing om jullie kerken te sluiten terugdraaien’.”

Pastor Salah is boos en verdrietig om wat er gebeurt en roept broeders en zusters wereldwijd op om in gebed naast de Algerijnse kerk te staan. “Ik vraag de wereldwijde kerk te bidden om Gods nabijheid in deze ellende. Bid zoals het gebed in Handelingen 4. Bid dat God laat zien dat Hij achter ons staat door mensen te genezen. Bid dat er wonderen en tekenen gebeuren wanneer wij namens de Here Jezus optreden”, zegt Pastor Salah.

“Ook hoop ik dat christenen over de hele wereld hun overheden vragen de Algerijnse overheid te laten stoppen met wat ze aan het doen zijn. Ik hoop dat christenen gaan demonstreren voor de Algerijnse ambassades en de Algerijnse overheid vragen om de fundamentele rechten van de Algerijnse christenen te respecteren.”

Algerije neemt plaats 22 in op de Ranglijst Christenvervolging. De laatste tijd vinden er geregeld protesten plaats tegen het toenemend aantal kerksluitingen.

Gerelateerde nieuwsberichten