Centraal-Azië - 28 november 2019

‘Christenen zijn tovenaars, heksen en waarzeggers’

“Christenen zijn tovenaars, heksen en waarzeggers.” Hoor je het de presentatrice van het NOS-journaal al zeggen? Gelukkig is de kans nihil dat zoiets in Nederland gebeurt. In Centraal-Azië klonken deze woorden echter de afgelopen weken wel op televisie.

Een anoniem persoon tipte de politie en veiligheidsdiensten een aantal weken geleden over christenen met een moslimachtergrond die in het geheim samenkomen. In reactie hierop publiceerden verschillende omroepen beelden van een geheime huiskerkdienst.

De samenkomst die was gefilmd, vond plaats in het huis van Hadija*. Kort na het verschijnen van de beelden, ontvingen zij en een aantal andere gemeenteleden een oproep om zich te melden op het politiebureau. Daar aangekomen werden ze op een wrede manier ondervraagd. Gelukkig verloochende Hadija de Here Jezus niet en gaf ze ook geen informatie vrij over medegelovigen. Wel ervaart ze nog veel druk.

Gerelateerde nieuwsberichten